Blødgøring af vand

Forslag til blødgøring af drikkevandet

Hårdt vand sætter sine tydelige spor på overflader. Uanset om det er kalk på fliserne, efter du har været i bad, eller på glassene og porcelænet, der lige er kommet ud af opvaskemaskinen.

Vandet i Solrød Kommune har en hårdhedsgrad på 21 odH, hvilket betyder, at vandet i kommunen går under betegnelsen “hårdt vand”. Hårdt vand er ikke sundhedsskadeligt, men det kalkholdige vand kan forkorte levetiden på installationer og maskiner, fordi de kalker til. Ved at blødgøre vandet i hanerne kan vi dermed undgå unødvendig udskiftning af apparater samtidig med, at blødt vand kræver mindre sæbe – og det er godt for miljøet.

Hos Solrød Vandværk forbereder vi i øjeblikket installationen af et blødgøringsanlæg, der udover at sikre besparelser på hjemmets rengøringsprodukter og maskiner også giver synlige forandringer i hverdagen i form af blødere tøj og mindre tid brugt på afkalkning af kaffemaskinen og brusefliser.

Etablering af blødgøringsanlægget er i første omgang en omkostning – men på længere sigt kan det betale sig både for forbrugerne og for miljøet.

I løbet af 2020 udsender vi et spørgeskema til alle hustande i forbindelse med etableringen af blødgøringsanlægget.

Læs mere om blødgøring af vandet
Solrød Vandværk - vandkvalitet - klage