Blødgøring af vand
Mindre kalk. Højere kvalitet.
Vi forventer opstart og indkøring af vores nye blødgøringsanlæg i april og endelig idriftsættelse omkring 1. maj. Vi informerer nærmere, når tidspunktet rykker tættere på.
Men hvilke fordele er der ved blødgøring? Der er mange – både i de private husholdninger og for miljøet.
Hårdt vand sætter sine tydelige spor på overflader. Uanset om det er kalk på fliserne, efter du har været i bad, eller på glassene og porcelænet, der lige er kommet ud af opvaskemaskinen.
Vandet i Solrød Kommune har en hårdhedsgrad på 21 dH, hvilket betyder, at vandet i kommunen går under betegnelsen “hårdt vand”. Hårdt vand er ikke sundhedsskadeligt, men det kalkholdige vand kan forkorte levetiden på installationer og maskiner, fordi de kalker til. Ved at blødgøre vandet i hanerne kan vi undgå unødvendig udskiftning af apparater samtidig med, at blødt vand kræver mindre sæbe – og det er godt for miljøet.
Hos Solrød Vandværk forbereder vi i øjeblikket installationen af et blødgøringsanlæg, der udover at sikre besparelser på hjemmets rengøringsprodukter og maskiner også giver synlige forandringer i hverdagen i form af blødere tøj og mindre tid brugt på afkalkning af kaffemaskinen og brusefliser.
Etablering af blødgøringsanlægget er i første omgang en omkostning – men på længere sigt kan det betale sig både for forbrugerne og for miljøet. Samtidig er vi med et anlæg af typen CARIX det første vandværk i Danmark, som foretager blødgøring.
